Závod 8H SLOVAKIA RING vyhrál tým GMT94

První závod FIM EWC v historii okruhu nedaleko Bratislavy vyhrál francouzský tým GMT94 Yamaha. V závěru závodu potkala domácí tým MACO racing obrovská smůla, když hodinu a půl před koncem havaroval Dos Santos. Ze 2. místa tak Slovenský tým dokončil závod na místě devátém. Mistry světa se ve třídě Superstock o jeden bod stal tým Yamaha Viltais Experience.

Francouzská stáj GMT94 Yamaha vedená manažerem Christophem Gouyotem zvítězila výkonem 223 kol. Zkompletovala tak vítězný hattrick po triumfech na 24h v Le Mans a 8h na Německém Oscherslebenu. V celkovém pořadí mistrovství světa je GMT94 již na 2. místě, za Suzuki Endurance Racing Teamem, který na Slovakia Ringu přijel do cíle druhý. O 2. místo musel do posledních minut bojovat s týmem Honda Endurance Racing, kterému se podařilo s modelem Honda CBR 1000 RR poprvé dostat na stupně vítězů.

Slovenský MACO Racing tým předvedl se svojí Yamahou super výkon. Po bezchybné jízdě a problémech soupeřů se probojovali na 2. místo, bohužel 90 minut před koncem 8-hodinového závodu Anthony Dos Santos nešťastně havaroval. Po opravě nakonec přijel nejlepší slovenský tým do cíle na 9. místě. Sedmou příčku získal další Slovák Jaro Černý v barvách polského týmu LRP Poland na BMW. Pod šachovnicovou vlajku v náročném závodě dojel i tým MACO Racing 2 s trojicí Tomáš Svitok, Rado Dulík, David Ouředníček (22. místo celkově). Hned za nimi dorazil tým motomaxx racing - Vlado Ruža, Jakub Jantulík a Juraj Knezovič (23. místo).

Z Českých týmů byl nejlepší Exteria Racing Team s jezdci Fojtíkem, Chmelíkem a Judou. Sedmí ve třídě Superstock a 15.celkově. Smůlu měl tým EKO IVRacing BMW CSEU ve složení Choy, Hanika a Mayer, kteří po technických problémech cíl nespatřili.

Na SLOVAKIA RINGU se rozhodlo o novém mistru světa ve třídě Superstock. V polovině závodu z 1. místa havaroval Christoffer Bergman MOTO AIN CRT, který vedl průběžné hodnocení Mistrovství světa. Šanci využil francouzský tým Yamaha Viltais Experience, který bojoval do posledních minut o 1. místo s Německou stájí Voelpker NRT48. V cíli Francouzům stačilo i druhé místo k zisku titulu mistrů světa o jediný bod před nešťastným týmem MOTO AIN CRT.

 

f

 

TOPlist