V sobotu 16.9. se odjel předposlední závod letošní sezóny Nova motocross cupu v Klášterci nad Orlicí. Na dobře připravené trati se sešlo 120 jezdců. Dopolední část dne byla velmi dobře obsazená ve všech kategoriích. Proběhlo i losování o motokrosové brýle 100%.
Počasí si s jezdci i pořadateli opět zahrálo. Celé dopoledne se odjelo sice pod zamračenu oblohou, ale bez deště. Na trati však bylo několik míst, kde byla
po deštích z předchozích dní voda. S množstvím odjetých kol se trať zlepšovala a tak si jezdci dopoledne tento závod užili.
Odpoledne se však drobně, ale vytrvale rozpršelo. Na trati se tak postupně objevovalo více bláta a vody. Startovní čísla jezdců byla stále hůře čitelná, ale skupina časoměřičů si s tímto problémem dokázala poradit.
Po prvním kole  jízd byla svolána rozprava, kde se všichni jezdci rozhodli, že se celý závod odjede i přestože se počasí stále zhoršovalo. Nakonec se závod s hodinovým zpožděním odjel celý. Poslední závod letošní sezóny se pojede na oblíbené trati v Třemošnici 30. září.
 

 

 

TOPlist