Ústecká 21, memoriál Miroslava Urbana
Tradiční mezinárodní šampionát v automobilových závodech do vrchu, Ústecká 21 se jel 25. a 26. 8. 2018. jako 60. a 61. závod. Pro letošní rok přidělila Mezinárodní federace automobilového sportu FIA tomuto závodu statut Mistrovství Evropy historických automobilů a Zóny střední Evropy historických i soudobých automobilů. Dále se zde odehrálo Mistrovství České republiky historických i soudobých automobilů, Česká Trofej  a také Mistrovství Slovenské republiky historických i soudobých automobilů. Startovní pole tak čítalo 129 jezdců.
Před startem se opět po roce spekulovalo o překonání traťového rekordu z roku 2005, který stále držel Ander Vilariño ze Španělska časem 1.47,76. V sobotní závodní jízdě Miloš Beneš pokořil trať časem 1.45,03. Překonal tak o více než 2 vteřiny stávající rekord.
Po nočním dešti se ranní tréninky odehrávaly na mokré trati, která postupně osychala a tak odpolední závodní jízdy se odjeli kompletně na suchu. I tak měli někteří jezdci větší či menší problémy se zvládnutím nástrah Ústecké trati. Díky několika haváriím se celý program natáhnul až do večerních hodin. Nakonec však pořadatelé celý závod zvládli na jedničku.

 

 

 

TOPlist