O víkendu 28. – 29. května v Ústí nad Orlicí opět zaburácely motory závodních vozů. Po čtyřleté odmlce se na trati Ústecké 21 směrem na Andrlův chlum odehrál  třetí podnik Maverick rescue cupu a zároveň druhý závod MČR. Sto dvacet osm přihlášených jezdců slibovalo pěknou podívanou.
Po sobotním dešti byla trať na ranní tréninkové jízdy mokrá a tak byla na místě opatrnost. Závodní jízdy probíhaly již na suchu. V lese byl, ale asfalt stále vlhký. Několik jezdců mělo menší kontakt se svodidly. Největší nehodu zažil Jan Čermák na Mitsubishi Colt. Po smyku v polovině trati se dostal až za svodidla kde  následoval ještě přemet. Naštěstí se jezdci nic nestalo, což ovšem neplatí o jeho voze.
Celkovým vítězem MČR se stal David Komárek na Normě M20FC. Historiky opanoval Jaroslav Prášek na Chevronu B48. V Maverick rescue cupu zvítězil v sobotu i neděli Aleš Mlejnek na formuli Gloria. Historické vozy vyhrál v sobotu Lukáš Tomeček na VW Golf I. V neděli se z vítězství radoval Jaroslav Buchar na formuli Van Diemen.
Krásné počasí, vynikající podívaná, velice dobrá organizace. Nezbývá než poděkovat organizátorům, jezdcům i divákům a těšit se na rok 2017.
 

 

TOPlist